Despre noi

Află mai multe despre noi

Despre noi

Asociația „Laboratorul Verde” este o asociație ieșeană, înființată în anul 2019, fondată pe principiile economiei circulare, economiei cunoașterii și ale economiei tehnologice cu scopul sprijinirii și promovării tranziției orașului Iași către un oraș sustenabil.

Mai multe detalii despre activitățile noastre găsiți pe paginile noastre: Laboratorul Verde și ZWIHUB.

Despre proiect

Una dintre problemele pe care le considerăm dificile pentru atingerea acestui obiectiv este gestionarea deșeurilor provenite din ambalaje. În contextul creșterii economiei digitale, dar și a interesului consumatorilor ieșeni pentru producători locali, ne-am îndreptat atenția către practicile de ambalare a produselor comercializate și a deșeurilor rezultate din aceste activități.

Astfel, s-a născut proiectul „Creșterea rezilienței regiunii Nord-Estice prin campanii de promovare a bunelor practici pentru reducerea cantității de deșeuri provenite din ambalaje și oferirea de alternative ecologice în cadrul comunității de producători locali din județul Iași”, cofinanțat de către Ambasada Franței în România și Institutul Francez din România. În cadrul acestui proiect, avem în vedere organizarea unei campanii de informare și promovare a bunelor practici ce conduc la reducerea cantității de deșeuri provenite din ambalaje și înlocuirea ambalajelor nereciclabile cu unele ecologice.

Prin aceste campanii urmărim diminuarea cantității de deșeuri de la nivelul județului Iași, creșterea cotei de reciclarea a acestor tipuri de deșeuri, educarea producătorilor locali în privința practicilor ecologice de ambalare a produselor și, complementar, promovarea producătorilor români de soluții ecologice alternative ambalajelor clasice.

Țară, țară, vrem voluntari!

Pe cine? Pe tine! Ce spui? Ni te alături în aventura noastră de a descoperi mediul și de învăța să ne bucurăm de ceea ce avem? Suntem în căutare de voluntari și, dacă și tu ești în căutare de o asociație în care să explorezi principiile economiei circulare și dezvoltării durabile a societății, atunci, ne-am găsit unul pe altul. Te rugăm să completezi formularul de pe site cu menționarea domeniului (juridic, mediu, economic, marketing, social) în care dorești să lucrezi alături de noi și revenim cu un răspuns.”

Echipa noastră:

Lorena-Elena Stanescu
Lorena-Elena Stănescu

Vicepreședinte Asociația „Laboratorul Verde” și Coordonator „Moldova Verdi”

E-mail: asociatialaboratorulverde@gmail.com

Contact

Andreea Bouros
Andreea Bouroș

Președintele Asociației „Laboratorul Verde”

E-mail: asociatialaboratorulverde@gmail.com

Contact

Mihaela Bandac
Mihaela Bândac

Departamentul Juridic & Financiar

E-mail: asociatialaboratorulverde@gmail.com

Contact

Lacramioara Popa
Lăcrămioara Popa

Project Manager – „Moldova Verdi”

E-mail: asociatialaboratorulverde@gmail.com

Contact

Elena Parasca
Elena Parasca

Departamentul Relații cu publicul – Asociația „Laboratorul Verde”

E-mail: asociatialaboratorulverde@gmail.com

Contact