Despre noi

Asociația „Laboratorul Verde” este o asociație ieșeană, înființată în anul 2019, fondată pe principiile economiei circulare, economiei cunoașterii și ale economiei tehnologice cu scopul sprijinirii și promovării tranziției orașului Iași către un oraș sustenabil.

Mai multe detalii despre activitățile noastre găsiți pe paginile noastre: Laboratorul Verde și ZWIHUB.

Lorena-Elena Stănescu

Vicepreședintele Asociației ,,Laboratorul Verde”

Coordonator proiect ,,Moldova Verdi”

Andreea Bouroș

Președintele Asociației ,,Laboratorul Verde”

Elena Parasca

Departamentul Relații cu Publicul , Asociatia ,,Laboratorul Verde”

Maria-Mihaela Bandac

Departamentul Juridic & Financiar Asociația ,,Laboratorul Verde”

Lăcrămiora Popa

Project Manager Asociația ,,Laboratorul Verde”

Despre proiect

Una dintre problemele pe care le considerăm dificile pentru atingerea acestui obiectiv este gestionarea deșeurilor provenite din ambalaje. În contextul creșterii economiei digitale, dar și a interesului consumatorilor ieșeni pentru producători locali, ne-am îndreptat atenția către practicile de ambalare a produselor comercializate și a deșeurilor rezultate din aceste activități.

Astfel, s-a născut proiectul „Creșterea rezilienței regiunii Nord-Estice prin campanii de promovare a bunelor practici pentru reducerea cantității de deșeuri provenite din ambalaje și oferirea de alternative ecologice în cadrul comunității de producători locali din județul Iași”, cofinanțat de către Ambasada Franței în România și Institutul Francez din România. În cadrul acestui proiect, avem în vedere organizarea unei campanii de informare și promovare a bunelor practici ce conduc la reducerea cantității de deșeuri provenite din ambalaje și înlocuirea ambalajelor nereciclabile cu unele ecologice.

Prin aceste campanii urmărim diminuarea cantității de deșeuri de la nivelul județului Iași, creșterea cotei de reciclarea a acestor tipuri de deșeuri, educarea producătorilor locali în privința practicilor ecologice de ambalare a produselor și, complementar, promovarea producătorilor români de soluții ecologice alternative ambalajelor clasice.

Ne găsiți și în Social Media

Abonați-vă!

Rămâi la curent cu noutățile!