EVENIMENTUL „POPULARITATEA AMBALAJELOR SUSTENABILE ÎN RÂNDUL PRODUCĂTORILOR LOCALI DIN JUDEȚUL IAȘI”

În cadrul proiectului „Moldova Verdi” – „Creșterea rezilienței regiunii Nord-Estice prin campanii de promovare a bunelor practici pentru reducerea cantității de deșeuri provenite din ambalaje și oferirea de alternative ecologice în cadrul comunității de producători locali din județul Iași”, cofinanțat de către Ambasada Franței în România și Institutul Francez din România, asociația „Laboratorul verde” și „Fabricat în Iași” au inițiat o campanie de promovare a sistemelor sustenabile de ambalare și a ambalajelor ecologice.

Cu scopul de a cunoaște mai bine gradul de popularitate al ambalajelor ecologice în rândul producătorilor locali din jud. Iași, am desfășurat în perioada decembrie 2020 – ianuarie 2021 o cercetare în urma căreia am ajuns la următoarele rezultate: https://online.fliphtml5.com/jonzo/hvps/#p=1 .

Plecând de la rezultatele cercetării mai sus menționate, în perioada martie-octombrie, asociația „Laboratorul verde” va organiza o serie de sesiuni de lucru/dezbateri prin care va identifica bune practici de creștere a sustenabilității activităților de achiziționare de produse și servicii de la producătorii locali din Iași, cu accent pe ambalaje și metode de împachetare ecologice.

În data de 05.03.2021, în intervalul orar: 11.00-13.00, prin intermediul platformei ZOOM, va avea loc prima sesiune de lucru „Popularitatea ambalajelor sustenabile în rândul producătorilor locali din județul Iași” (link de înregistrare), destinată discutării rezultatelor cercetării mai sus amintite și interpretării mai aprofundate alături de reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului din Iași, Oana Maftei (Aroma Zen), Amalia Georgescu (Biocom), Ionel Păsărică (Capra Noastră), Sebastian Bîrzu (Fabricat în Iași), Laura Ignătoaie (Lavanda Laurei), Anca Gheorghică (asociația „Mai bine”) și Bogdan Ghineț (Scrijele de mere ca la bunica).

În următoarele sesiuni, sub formatul unor reuniuni online de networking, intenționăm să prezentăm producătorilor locali din Iași soluții naționale (furnizori de ambalaje ecologice, implementatori de sisteme sustenabile de împachetare) ca alternative la metodele clasice  de împachetare (plastic și ambalaj excesiv). În acest sens, suntem în curs de realizare a unei hărți cu identificarea ambalajelor ecologice din proximitatea producătorilor locali: https://moldovaverdi.ro/harta-producatorilor-locali/ ).

După cum s-a mai spus, dar dacă vrem să mergem repede, mergem singuri, dar dacă vrem să mergem mai departe, trebuie să mergem împreună.

Leave a Comment

Ne găsiți și în Social Media

Abonați-vă!

Rămâi la curent cu noutățile!